Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

You are here

Gólyabál 2015

Gólyabál 2015Rendkívül sikeres gólyabált szerveztek idén iskolánk diákjai. A végzős évfolyam az F. Scott Fitzgerald könyve alapján készült A nagy Gatsby című filmet választotta keretmesének, ötletes díszlettel, korabeli öltözékkel, tánccal, zenével elevenítve fel a 20-as évek Amerikáját.

Persze a hagyományos momentumok is beépültek a nagy Gatsby báljába: a 14 gólyapár gólyatáncot járva vonult be a színpadra, majd egy lábon állva, kezükkel a szívükön harsogták kórusban a gólyaesküt, miszerint a végzősök minden álmát teljesíteni fogják: így utóbbiaknak nem lesz gondjuk uzsonnára, leckeírásra, cigire. Természetesen a tanulásra is gondot kell fordítaniuk a gólyáknak, és különösen arra, hogy ne tépázzák tovább tanáraik megfáradt idegeit.

A gólyaeskü után alkalmuk nyílt a pároknak egymás bemutatására, illetve éneklő- és tánctehetségük, valamint általános műveltségük megvillantására. A későbbiekben egyéni próbákra is sor került: többek közt szerelmi vallomásra, szívószálas cukorkaevésre, tejszínhabban való kockavadászatra, meg egyebekre, melyek ezúttal távolról sem súrolták a szalonképesség határát, a népes közönség viszont igen jóízűen szórakozott. A gólyák egyénisége, rátermettsége leginkább a magánprodukciókban vált nyilvánvalóvá. A korábbi évekhez képest itt is bővült a skála: a csapatos moderntánc mellett volt néhány igen sikeres humoros jelenet, ropogós néptánc, hangszerkísérettel vagy anélkül előadott dal, sőt  Radu Paul egy saját hip-hop számmal lopta be magát a közönség szívébe.

Gólyabál 2015

A produkciók szüneteiben a végzősök tombolázással tartották éberen a közönség figyelmét, majd a zsűri tanácskozásának idejére a nagy népszerűségnek örvendő Bagossy Brothers Company lépett színpadra. A 2013-ban alakult, indie-rockot, alternatív- és folk-rockot játszó erdélyi magyar zenekar már első számaival táncra bírta ifjú közönségét. A Van egy ház című záródal után természetesen ráadás következett, a fiatalok lelkesen tapsolták vissza az együttest.

Ezután került sor az eredményhirdetésre. A zsűri által készített rangsorolást maga Gatsby (Fodoran Benjamin XII-es diák) olvasta fel. Ezek szerint III. díjas lett: Moldován Magdi és Koncz Levente. II. díjat nyert Krizsán Izabella és Sárközi Eduárd, a népszerűségi díjat Erdős Amália és Vitális Alex vitte el, a Miss és Mister Gólyabál címet pedig Nagy Kincső és Gáspár-Barra Áron nyerte meg. A szervezők és támogatók jóvoltából a díjazottak mindannyian gazdag ajándékcsomagban részesültek.