Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

You are here

TANULJUNK MEG TANULNI!

lelle
Erasmus

TANULJUNK MEG TANULNI!

A LELLE2- Tanuljunk meg tanulni!- projekt fő célja a középiskolások tanulási készségeinek a fejlesztése.

A projekt első szakaszában a LELLE2 csapata elkészítette a Jógyakorlatok gyűjteményét egy kutatás alapján, melyben négy országból 61 tanár, 9 vállalat és 3 oktatáskutató intézet vett részt. A munka világa szempontjából három kritikus készségre koncentráltak: a kritikai gondolkodásra, a problémamegoldásra és a saját tanulás menedzselésére.

A projekt második szakaszának egyik fő feladat volt a középiskolai tanárok számára egy módszertani kézikönyv kidolgozása a már összegyűjtött jó gyakorlatok alapján.

 Hogyan tanítsuk meg a tanulást!- címmel módszertani oktatásra került sor Pozsonyban a partner iskolákból érkező tanárok számára, azért, hogy majd saját kollégáiknak is meg tudják tanítani, hogyan érdemes a tantervükbe beépíteni a javasolt módszereket.

Déván is sor került a tanárok képzésére, melyet Máthé Imola projektfelelős, mentor vezetett. Kasler Kinga angol szakos tanárnő pedig a pozsonyi képzésen tanultakat alkalmazta. A tanárok nyitottan, lelkesen vettek részt a képzésben, amely jó hangulatban, kreatívan zajlott.

 

Máthé Imola- Angella
projektfelelős