Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

You are here

Proiect Erasmus+ la Liceul Teoretic „Téglás Gábor”, Deva

Erasmus

Începând din septembrie a anului școlar 2015/2016, Liceul Teoretic ”Téglás Gábor”, Deva are parte de experiențe internaționale în domeniul proiectelor Erasmus+. Echipa de proiect, condus de doamna profesoară Fodor Edit a câștigat proiectul de mobilitate 2015‐1‐RO01‐KA102‐014625 ce a fost depus la ANPCDEFP la termenul limită 4 martie 2015.
 
Titlul proiectului este “Instrumente de evaluare utilizate în dezvoltarea competențelor profesionale a elevilor în cadrul serviciilor turistice de bază”. Prin acest proiect va fi valorificat schimbul de experienţă prin implementarea instrumentelor de evaluare elaborate de către 10 profesori la 4 parteneri internaționali, utile în a ajuta 52 elevi ai instituției noastre să facă cu succes tranziția de la educație la inserția pe piața muncii cu sprijinul bugetului proiectului.
 
Elevii și profesorii vor beneficia de experiențe inedite și valoroase pentru dezvoltarea lor profesională prin intermediul partenerilor din 4 tări colaboratoare: Turism Training Center-Turcia; Győri Krúdy Gyula Gimnázium Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola din Ungaria; EEC-ITIS Malta Tourism & Languages Institute Ltd din San Gwan-Malta și WBS TRAINING AG, Dresden din Germania. În urma colaborării cu partenerii și a derulării mobilităților, elevii vor primi certificate în sistemul Europass și ECVET care îi  promovează pe piața muncii la nivel național și internațional. Profesorii își vor îmbunătăți instrumentele de evaluare utilizate în dezvoltarea competențelor profesionale ale elevilor formabili pentru serviciul turism (restaurant și catering), contribuind astfel la creșterea calității învățării, dar și a dimensiunii europene a școlii.
 
Vă vom ține la curent cu desfășurarea proiectului.