Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

You are here

Şcoala noastră, una dintre cele mai tinere şi moderne şcoli din Ardeal

Liceul Teoretic "Téglas Gábor" este una dintre cele mai tinere si moderne şcoli din Ardeal. În şcoala noastră, o clădire cu patru etaje, elevilor de vârste mici şi mai mari le sunt oferite toate condiţiile pentru a învăţa. În ultimii 5 ani ne-am străduit să dezvoltăm neîncetat atât bazele materiale ale şcolii cât şi pe cele intelectuale. Aducem pe această cale mulţumiri celor care ne-au acordat un real sprijin şi cu ajutorul cărora am reuşit să dezvoltăm internatul, să împrejmuim terenul de sport şi să finalizăm proiectul de întunecare automatizată a aulei.

Printre principalii noştrii susţinători menţionăm Fundaţia COMMUNITAS şi de asemenea Fundaţia Bethlen Gábor. De asemenea şi comitetul părinţilor a avut un rol important în dezvoltarea şi înfrumuseţarea liceului.

Datorită acestui ajutor acordat s-a reuşit înfrumuseţarea intrării principale de la parter a liceului. Această parte a clădirii a fost reînoită cu motive artistice din cultura populară maghiară de către Koppándi-Beczédi Ildikó din Deva expertă în artă plastică. În crearea acestui spaţiu am fost atenţi ca acesta să corespundă tuturor cerinţelor funcţionale, şi anume să fie util în activităţile de zi cu zi dar şi cu ocazia sărbătorilor. Am sărbătorit deja împreună aici Ziua Culturii Maghiare, iar cu alte ocazii spaţiul a fost transformat în galerie de artă.

În cadrul unui program POSDRU finanţat de Uniunea Europeană, am înfiinţat un nou laborator de profil culinar la etajul trei al clădirii, acolo unde se află şi clasa care se pregăteşte în acest domeniu.

Deoarece liceul "Téglas Gábor" este deschis atât pentru localnici cât şi pentru elevi din întregul judeţ , s- a pus problema navetei. În aceşti 5 ani, am reuşit să asigurăm parţial cheltuielile de navetă pentru copiii navetişti din Cristur şi Hunedoara şi de asemenea transportul cu microbuz al copiilor de la Fundaţia Szent Ferenc.

Ne dorim ca şi pe viitor să continuăm ceea ce am început şi să oferim calitate şi prestanţă pentru buna dezvoltare a liceului.

Balogh-Botár Károly-Csaba