You are here

Tanítók

Kell egy csapat!

A tudás várát nem olyan könnyű bevenni. Még inkább áll ez, ha az ember csupán 6, esetleg 7 éves. Ilyenkor nagyon fontos a féltő, szerető gondoskodás, amit tanítójától kap a kis elsős, miközben együtt indulnak el a tanulás csöppet sem sima útján. Mi, a Téglás Gábor Iskolaközpont tanítói, szívvel - lélekkel igyekszünk eleget tenni ennek a nemes feladatnak, mert tudjuk, hogy egy életre meghatározóak az elemi osztályokban szerzett tapasztalatok, élmények.

Kis csapatunk 8 tagot számlál, mindannyian szakképzett, címzetes tanítók vagyunk. A 2008-2009-es tanévben a következőképpen rendeztük sorainkat:

Elékészítő osztály: Lengyel Izabella, II.fokozat (Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium)

            I. osztály - Sebestyén Anna, 1976 óta végzi szívvel- lélekkel az oktató nevelői munkát, eközben megszerezte az I. fokozatot ( Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium)

II. A - Csatlós Erzsébet-Zsófia, 1995-től tanít, I fokozat (Zilahi Gheorghe Şincai Tanítóképző)

II. B - Kiss Imola-Angella, 1999- ben végzett a Bod Péter Tanítóképzőben, Kézdivásárhelyen, II.fokozat

III. A - Szabó Ildikó, 1979 től tanít, I fokozat (Dévai Tanítóképző)


III. B – Osváth Piroska, 2000-től tanít, II.fokozat (Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium)

IV. osztály - Cornea Anna-Mária, 1991.től tanít, I. fokozat (Dévai Tanítóképző)

A 2007-2008-as tanévtől az elemi osztályos gyerekek lehetőséget kaptak arra is, hogy hozzáértő felügyelet mellett végezzék el házi feladataikat, készüljenek a másnapi órákra. Kis csapatunk azért tartotta fontosnak ezt, mert a mai rohanó világban a gyermekek sokszor éppen azt nem kapják meg, ami számukra a legfontosabb: az értő figyelmet.

A délutáni foglalkozás lehetőséget ad az egyéni különbségek hangsúlyozott szem előtt tartására, felszínre hozni a gyengébb, magasban röptetni a kitűnő képességűeket, megdolgoztatni a közepeseket.