A Téglás Gábor Elméleti Líceum Erdély egyik legfiatalabb, legmodernebb iskolája. A négyszintes épületben minden lehetőséget megkapnak a tanulni vágyó gyerekek, fiatalok. Az elmúlt években igyekeztünk folyamatosan fejleszteni a már rendelkézésre álló anyagi és szellemi lehetőségeinket, támogatóink hathatós segítségével.

Mivel iskolánk nem csupán a város, hanem a megye diákjainak nyújt tanulási lehetőséget felvállaltuk a gyerekek ingáztatásának, bentlakásának biztosítását is. A Csernakeresztúrról, Vajdahunyadról ingázó gyerekek utazási költségeihez jelentős részben hozzájárulunk és a Szent Ferenc Alapítványnál lakó kisebb gyermekek buszoztatását is megvalósítjuk.

Iskolánkban minden magyar gyermek megtalálja helyét óvodától érettségiig. Oktatási ajánlatunkat a régió munkaerőpiacához igazítjuk. Fő célkitűzésünk azonban mégis a magyar nyelv és kultúra ápolása, átörökítése.

Részt veszünk a város, megye magyarságának életében, nemzeti ünnepeink alkalmával gyermekeink szívből jövő éneke, szavalása a bizonyosság, hogy a magyar oktatásnak van jövője Hunyad megyében.

Balogh-Botár Károly-Csaba

Román Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny

04/24/2018 - 07:47

Szép eredményeket értünk el a Román Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszán, melyre április 3-6 között került sor, Sepsiszentgyörgyön. Dicséretben és különdíjban részesült a VIII. osztályos Márton Edina és különdíjban részesült a szintén VIII. osztályos Márton Evelin...

Mikes Kelemen Magyar Nyelv És Irodalom Tantárgyverseny - 2018

04/12/2018 - 20:18

A tantárgyverseny Nagyenyeden megrendezett országos szakaszán hat diák képviselte Hunyad megyét, közülük öten iskolánkat, a Téglás Gábor Elméleti Líceumot: Udvari Kincső V. osztályos tanuló, Osváth Mihály és Tófalvi...

„Hej, tulipán, tulipán..."

10/03/2017 - 09:47

A VIII. Hunyad Megyei magyar Napok keretében ...

Húsz előkészítős kisdiák ünnepélyes avatásával indult a tanévnyitó iskolánkban

10/03/2017 - 08:08

Húsz előkészítős kisdiák ünnepélyes avatásával indult a tanévnyitó iskolánkban, szeptember 11-én.